Relatietherapie

Relatietherapie is een vorm van systeemtherapie. Ook hiervoor kun je bij EvaH terecht. Het is een methode die gebruikt wordt in de begeleiding van partnerrelaties. Relatietherapie is erop gericht om relationele problemen tussen partners op te lossen. Zijn er spanningen, ergernissen of ruzies binnen jouw relatie en kom je er samen niet meer uit? Dan kan relatietherapie je daarbij helpen. 

Er wordt gekeken naar de gevoelens en beleving van beide partners. Om diepgaand aan je relatie te werken, is het van groot belang dat jullie goed communiceren met elkaar. Relatietherapie kan je helpen de momenten waarop het mis gaat zelf te leren herkennen, zodat er tijdens het ‘verkeerd’ communiceren al ingegrepen kan worden. In de daarop volgende fase gaan we kijken of er nieuwe omgangspatronen gecreëerd kunnen worden waardoor de neerwaartse spiraal omgebogen kan worden naar een opwaartse spiraal.

Bij relatieproblemen lijdt de intieme relatie vaak ook. Een belangrijk onderdeel van die intieme relatie is seksualiteit. Relatie- en of sekstherapie kan je helpen bij het bespreekbaar maken van diepliggende problemen en het zoeken naar acceptabele oplossingen voor beide partners.

 

Meer weten over mijn methoden?

psychosociale therapie

coaching

relatietherapie